Kalabaza krema

Paregabea lehen plater moduan
Prestatze denbora 20 min.
Egosketa denbora 15 min.
Zailtasuna Erraza
in Lehenak
Zer behar duzu
  • 2 TIPULA
  • JENGIBRE ZUKUA
  • KALABAZA ERDIA
  • 2 GIOLARAKADA MISO ZURI
  • ITSAS GATZA
  • OGI TXIGORKIAK

Nola Prestatu

  1. Jarri tipulak zartagin edo kazola batean eta kalabaza zatiekin estali. Barazkiak 850ml urez estali eta gehitu gatz pixka bat eta irakiten hasi arte utzi. Egosten utzi tapakirik gabe 5 minutuz, eta ondoren estalkia ipini eta su baxuan egosten utzi barazkiak bigun geratu arte (20 minutu inguru).

  2. Zartagina edo kazola sutik kendu eta hozten utzi irabiatu baino lehen (krema lodiegia geratuz gero, ur pixkat bat gehitu). Norberaren gustura sazonatu eta mirin, jengibre edo miso apur bat gehitu, ondore pixkat bat berriz berotzeko. Su baxuan 5 minutuz egosi.

  3. Ogitxo puxketa txikiekin apaindu, eta zerbitzatu.