Eskarola kizkurra

Dauden letxuga familietatik, eskarola kizkurra da gehien apreziatzen denetako bat, bai bere testuragatik, baita bere zaporeagatik ere.

Gorputzarentzako dituen onuren artean, gibelaren jarduera egokia erraztea da azpimarragarriena. Horrez gain, bilisaren jarioa hobetzen laguntzen du eta hesteetako igarotzea errazten du, laxante leun baten funtzioa betez.

Osasunarentzat onuragarriak diren ezaugarri guzti hauek disolbagarritasun errezeko bitaminen ondorio zuzena dira, besteak beste, B1, B2, C, azido folikoaren ondorioa (gizaki kontsumorako egokiak diren landareetatik, azido foliko gehien duena da eskarola). Halaber, nahiz eta kantitate txikiagoetan eduki, beta-karoteno (A probitamina) maila altua dauka. Mineralei dagokieneez, kaltzioaren, magnesioaren, burdinaren, zink-aren eta potasioaren presentzia handia da.

 

Kontserbazioa

Kontserbatu 1º eta 4º artean

Mantentzea

Kontsumitu ireki eta 24 ordu pasa baino lehen

Formatuak

125g (2 errazio)

250g (4 errazio)

Urtarokotasuna

Irailatil Apirilaren bukaeraraino eskuragarri