Batavia letxuga

Dauden letxuga familietatik, eskarola kizkurra da gehien apreziatzen denetako bat, bai bere testuragatik, baita bere zaporeagatik ere.

Gutxi gora behera, Batavia letxugaren %95-a ura da, eta horregatik, zelulen produkzioan parte hartzen du eta organismotik hondakinak kanporatzen laguntzen du giltzurrunen bitartez. Modu berean, organismoaren herdoiltzea ekiditen duten bitamina ugari ditu, C bitamina adibidez.

Letxuga mota honek, bitamina mota ugari ditu kantitate handietan, besteak beste, C, E, D eta B12 bitaminak. Modu berean, Batavia letxugak hainbat gaixotasun sihesten laguntzen du, berez daukan beta-karoteno (A probitamina) kantitateagatik, baita fibra, magnesio eta C eta D bitaminengatik ere. Ez hori bakarrik, Batavia letxugak ezaugarri analgesiko eta lasaigarriak ere baditu.

Kontserbazioa

Kontserbatu 1º eta 4º artean

Mantentzea

Kontsumitu ireki eta 24 ordu pasa baino lehen

Formatuak

125g (2 errazio)

250g (4 errazio)

500g (8 errazio)

 

Urtarokotasuna

Urte osoan zehar eskuragai